Gascoigne - UK

Working with aecom and coffey architects, we delivered a proposal for phase 2-4 of the redevelopment of Gascoigne Estate in Barking (London).

The masterplan scheme includes additional parcels to redevelop as well as a new community center. We proposes a 

pedestrian route into the town centre with an alternating rhythm of running through public spaces and between blocks. 

The green and blue route connect the whole masterplan together, while the gradient of formality differentiates each area within this.

Overall, the masterplan balances increasing the density by using more of the block types from the northern phases, with maintaining a domestic, residential character.
Improved permeability links into a network of green public spaces and provides more building frontage.
In the west, taller blocks with podium parking boost the capacity of the site. These fade down to lower residential buildings to the east.